Totaal aantal pageviews

zaterdag 29 maart 2014

Mijn tragus piercing + tips ontstoken piercings! ♥

 


















De tragus piercing. Daar werd ik een jaar geleden spontaan verliefd op. Wauw wat vond ik dit mooi. Een subtiele piercing die je niet zo snel ziet. Deze moest en zou ik hebben. Na een paar weken zeuren bij mijn ouders mocht ik hem laten piercen! Aaaaah wat blij dat ik ermee was! Helaas ging het al snel de verkeerde kant op, lees verder naar mijn verhaal en mijn tips!


Hoe ging het laten zetten?

Deze piercing liet ik zetten op 15 november 2012. Mijn moeder wist dat ik deze piercing wilde maar ze vond het niet zomaar iets, dat snap ik ook wel. We gingen een lekker middagje shoppen in Dordrecht en ze vroeg aan mij of ik de piercing nog steeds wilde. Ja natuurlijk mam! Oke, zullen we hem dan nu gaan laten zetten? Aaaaaaah, jaa natuurlijk zei ik! We hadden al een zaak uitgezocht hoor, niet dat we naar een random zaak gingen en hop piercing erin, zo ging het absoluut niet. We waren daar ook al een keertje langs geweest om voor informatie te vragen dus we waren goed voorbereid!































Mijn eerste foto!

 





Eenmaal weer in die zaak aangekomen was het zo gebeurd, ik vond het best wel spannend maar de pijn viel reuze mee. Ik vroeg: Gaat de naald er nu doorheen? Nou meid, het is eigenlijk al klaar! Haha! Het enige wat ik best pijnlijk vond is het aandraaien van het bolletje, ze gaan daar namelijk behoorlijk aan friemelen en draaien.. Dat is niet zo prettig, maar uiteindelijk valt alles mee en is het het zeker waard! De kosten van mijn piercing laten zetten was 50,- best prijzig nog dus.


Hoe ging het verder?

De dagen daarna was alles ook nog prima! Ik kon er makkelijk op slapen, had overdag absoluut geen pijn en alles zag er gewoon super uit! Er werd mij geadviseerd om de piercing schoon te houden met Unicura zeep, dat deed ik ook gewoon braaf iedere avond. Ook mocht ik er niet teveel aanzitten, ook daar hield ik mij goed aan. (Al kon ik het af en toe niet laten om er toch even een klein beetje aan te raken..)

Toen ontstond er drama..

Op een dag dat ik mijn piercing aan het bewonderen was in de spiegel viel mij iets raars op.. Dit was een paar weken/maanden nadat ik hem liet zetten. Mijn tragus was iets roder aan het worden en er ontstond een heel klein rood bultje achter mijn tragus.. Ik dacht ik kijk het nog even aan en anders ga ik researchen op google! Na een paar dagen verder werd mijn bultje groter en groter en mijn piercing kwam een soort van vast te zitten. Mijn achterkantje was namelijk te klein, hierdoor kon mijn tragus niet dikker worden. Er was dus geen ruimte.
































Sorry! Maar zo erg was het..


Op internet kwamen allerlei drama verhalen wat mij niet heel erg gerust stelde. De best gegeven tip die werd gegeven was zeezout opgelost in kokend water. Dit mengsel moest je met een wattenstaafje aanstippen op het bultje. Dit proces herhaalde ik een paar keer per dag. Maar nee dit werkte totaal niet..

Ik dacht dat het niet erger kon maar dat kon het dus wel.. Het bultje was nu niet alleen aan de achterkant maar ook nog eens aan de voorkant! Allebei de kanten, te erg! We besloten naar de piercingshop terug te gaan om advies te vragen en ik kreeg een langer staafje zegmaar. Dit was totaal geen pretje om te doen, pfoe wat deed dit zeer. Maarja, ik dacht als dit werkt is het prima. De piercing was nu op dit moment totaal niet meer van wat ik er mezelf van had voorgesteld, het was niet subtiel, er zat een mega groot achterkantje aan, het bolletje op de piercing vond ik te groot, alles was ontstoken, wat baalde ik zeg.








































Toen ik bijna besloot om de piercing er volledig uit te laten halen bij de dokter kwam er opeens een redding! Ik was aan het winkelen in Rotterdam (Zuidplein), daar vond ik een zaakje waar ze allemaal piercings verkochten. Ze hadden er echt hele mooie en ik wilde ze het liefst kopen. Ook vertelde ik aan de mevrouw wat ik allemaal had meegemaakt met die tragus piercing. Ze adviseerde me om een middeltje te kopen wat ze ook aan al haar klanten meegaf (ze schoot zelf namelijk ook oorbellen etc.) dit middeltje heet: medisept, piercing care gel. Dat wilde ik ook nog wel eens proberen dan, want ik was er echt helemaal klaar mee. Ook kocht ik bij haar wat neuspiercings (ja die kan je ook gebruiken als traguspiercing) voor als mijn piercing echt genezen zou zijn, al had ik daar niet op gerekend.





WAT EEN WONDER! Ik begon dit middeltje iedere avond en ochtend op mijn bultjes aan te brengen en binnen no-time was alles verdwenen en had ik eindelijk een mooie en gezonde piercing! Yeah! Toen ik een paar weken zekerheid had dat alles echt mooi bleef deed ik er een neuspiercing in. En ja, dit is wat ik verwacht had van mijn tragus piercing. Mooi, dun, subtiel, vrouwelijk. Die echte piercings vond ik helemaal niks! Veel te dik en grof.






































Vanaf toen is alles goed gebleven. Ik draag nu vast neuspiercings in mijn tragus en dat is super mooi! Let wel op, als je dit ook wil gaan doen, je kan nooit meer terug naar een echte officiële piercing! Doordat je een dunne neuspiercing erin doet verkleint je gaatje dus de echt piercings zal je niet meer passen. Van deze keuze heb ik zelf nooit spijt gehad, ik vind het alleen maar mooier. Maar het is wel iets waar je goed over na moet denken! Op dit moment komen de meeste piercings van mij gewoon van het Kruidvat, ook dat werkt prima voor mij. Je zal wel moeten uitvinden wat voor jou het beste werkt, want je hebt van alle soorten piercings en dus ook van verschillende materialen en formaten.



































































 Ik vind de nose studs het fijnste! Met een klein bolletje aan de achterkant.




 De medisept piercing care gel is ook online te bestellen! Je kan hem vinden op deze website: http://www.bodymxwebwinkel.nl/a-28853668/nazorg-producten/medisept-piercing-care-gel/, de prijs is 2.95 wat echt super fijn is! Lekker betaalbaar! Ik heb de gel ook nog aan een vriendin van mijn zus aangeraden omdat zij hetzelfde probleem als ik had met haar tragus piercing, ook werkte het bij haar! Het wil natuurlijk niet zeggen dat het bij jou ook zou werken, maar het is zeker te proberen!



























Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel hebben gehad. Het is natuurlijk allemaal mijn eigen ervaring en het waren mijn eigen oplossingen, dit heeft voor mij gewerkt. Het kan zo zijn dat dit heel anders uit zou pakken bij jou, dus blijf gewoon opletten. En mocht je deze piercing willen? Gewoon doen! Ik ben er nog steeds iedere dag blij mee en alles is goed afgelopen bij mij.

Als jullie nog vragen hebben, stel ze gerust!

 


24 opmerkingen:

  1. Ik heb zelf ook een tragus piercing en het is al twee keer precies zo ontstoken als bij jou.Ook aan beide kanten een gigantische bult, schoongemaakt met een zoutoplossing maar het wilde ook niet werken. Toen heb ik het maar kapot geprikt, schoon blijven maken en toen was het goed totdat het daarna gewoon weer opnieuw begon.. Nu ziet het er weer aardig rustig uit maar ik dacht dat ik weer de enige was met dit..

    Ik ga nu ook even opzoek naar zo'n gel want dan kan ik misschien ook weer een leuke nieuwe piercing erin doen! Echt een handig artikel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind zo'n tragus piercing ook erg mooi! Ik wil je nu niet bang maken, maar is dat nu niet verboden omdat je daar blind of doof van kunt worden? Als ze verkeerd schieten tenminste... Of heb ik dat fout opgevangen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn piercing is gepierct dus dat kan geen kwaad, als je hem laat schieten heb je helemaal gelijk! Als het goed is mogen ze officieel ook niet meer geschoten worden..

      Verwijderen
  3. ik heb ook z'n ontsteking achter in mijn oor maar het loopt ook door naar mijn kaak.
    mijn vader zegt dat ik daarom naar de dokter moet.
    dus moet ik naar de dokter of kan ik ook die gel gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, wat vervelend.. Ik zou inderdaad wel even langs de dokter gaan dan maar dan heb je wel een grote kans dat de dokter zegt dat de piercing verwijderd moet worden.. Misschien kan je eerst dit spul proberen en als het echt blijft zitten even langs de dokter gaan. Dat had ik ook gedaan als dit niet gewerkt had! Succes ermee!

      Verwijderen
    2. Hallo femke ik heb mn tragus nu een weekje en ik heb hetzelfde als dat jij beschrijft mag ik vragen wat je hebt gedaan en of het over is gegaan?

      Verwijderen
  4. Hallo,

    Ik heb sinds een week een tragus. Krijg nu sinds ik net wakker ben een heel klein bultje aan de voorkant. Pijnlijk wel. Korstje lijkt het wel. Medisent besteld. Hopen dat het snel mooi wordt. Heb wel dat groene busje van de site die je hebt doorgegeven! Maar mocht niet baten. Niet er meteen op slapen dus wat ik wel deed!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hee! Ik heb echt precies zo'n bultje als jou aan de voor en achterkant... Loop er al 6 weken mee en ben t echt zat... Hopelijk werkt die gel :)

    Heb alleen even een vraagje! Ik las dat je twee keer per dag de gel op je bultjes deed, maar liet jij het dan intrekken of waste je het er af?
    Want op de tube staat dat je hem met onder de douche moet wegspoelen en later las ik via internet dat je juist moet druppelen even draaien en verder niet meer aankomen. Wat deed jij?
    En hoe lang heb je die gel gebruikt voor het bij jou genezen was?

    Groetjes, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor je tips! Ik heb nu een half jaar mijn tragus piercing en wil heel graag overstappen op een neuspiercing. Maar hoe heb je dat precies gedaan? Buig je het achterkantje om? Want anders valt ie er zo uit lijkt me? Ik heb op internet gelezen dat je een neuspiercing er bijna niet meer uitkrijgt omdat het bolletje aan de achterkant groter is dan het staafje. Heb jij daar ook last van? Ik ben heel benieuwd! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Iemand verder ervaring met dit spul? Ik kan eigenlijk niks vinden over dit spul op het internet, geen resencies of ervaringen. Ik hoor het graag!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Iemand verder ervaring met dit spul? Ik kan eigenlijk niks vinden over dit spul op het internet, geen resencies of ervaringen. Ik hoor het graag!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Super handige tip! zal zeker uitproberen want nu ben ik zelf een beetje radeloos met die vochtbultjes aan me piercing :(

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dankjewel voor deze uitgebreide blog! Ik heb bijna 5 weken geleden piercings laten zetten, waaronder 2x tragus (aan dezelfde kant). Nu is de onderste prima in orde maar de bovenste doet nu raar. Achterkant ziet er apart uit, moest even goed kijken of het kapot was of een vochtbultje. Ziet er nog niet zo erg uit als dat het bij jou was maar het begint ook al aan de voorkant. Heb gelijk 2 Medisept besteld bij die webshop en ook doorgegeven dat ik ze via jou gevonden heb :) Nu maar hopen dat het ook bij mij werkt! Want 2x zeezouten per dag laat het niet weg gaan :(

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoe werkt zo'n neuspiercing in je tragus? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Voor de mensen die zich afvragen of dit werkt of niet; ik heb zelf een Helix piercing die niet ontstoken is geweest maar wel erg langzaam genas (dat is overigens normaal). Ik heb een keer mijn helix erg hard gestoten waardoor er een bultje kwam. Ik heb veel zoutspray gebruikt maar dat maakte het noch erger nog echt beter. Toen ik dit middeltje gebruikte was de bult in drie dagen weg. Ik zou het gewoon proberen als niks anders werkt. Ook al beweert iedereen dat zeezout de oplossing is geloof ik sterk dat het net zoiets is als cranberrysap en het voorkomen van een blaasontsteking; cranberrysap werkte bij mij niet, maar bij anderen wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi talita,
      Weet jij of het middeltje in de link het zelfde is als wat er in de blogpost staat? De verpakking ziet er namelijk anders uit.
      Groetjes tess

      Verwijderen
  13. Bij mij werd wassen met Unicura zeep aangeraden. Eerst even je handen wassen, dan doe je wat zeep op je vingers zodat je de piercing kan wassen. Even het stokje heen en weer halen en dan goed afspoelen/uitspoelen (tijdens het afspoelen ook even het stokje bewegen zodat de zeep uit het wondje gaat. Bij mij werkte dit perfect!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hi! Mijn forward helix is ontstoken en ik heb de medisept zojuist besteld. Morgen heb ik een afspraak bij mijn piecer maar ik wil het liefst niet van staafje verwisselen ivm de pijn... is dat verwisselen echt nodig???

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb nu ongeveer 2 maand mijn helix piercing, alles ging ook prima. Totdat ik er aan begon te zitten (mijn eigen fout) en er ineens bloed uit kwam.
    En ja hoor, 2 dagen later zat er aan de achterkant een dikke bult. Het bultje was zelfs over het achterkantje heen gegroeid. Dus ik heb een zoutoplossing gemaakt en dit een paar dagen gedaan. Werkte niet..
    Piercer opgebeld, zei dat ik even langs moest komen voor een langer staafje erin, omdat er geen ruimte was voor genezing. Als ik hier nog even mee wou wachten kon ik zelf nog wat anders proberen. (JA graag, want dat nieuwe staafje erin lijkt me geen pretje)
    Waterstofperoxide. Een wonder!!
    Waterstofperoxide 3% mengen 1 op 1 met water. Bijvoorbeeld een dopje water, 1 dopje waterstofperoxide. Daarin een wattenstaafje, en dan op de bult, het gaat bruisen en dat klinkt een beetje raar, maar dat is juist goed. Want het bruist de wond schoon en zorgt dat het bultje inkrimpt.
    Dag erna, was het bultje bijna weg. Uiteindelijk doorgegaan 4 dagen en helemaal weg was het bultje. Echt, dit is de oplossing! Ik ben blij dat ie weg is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik weet niet of iemand hier nog op gaat reageren, maar deed je het van te voren met gekookt water schoonmaken en dan dat spul erop? Ik heb precies dezelfde bultjes namelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  17. welke shop heb je die piercings gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hey ik heb een helix. Alleen er zit nu op de achterkant van mn oor ren grote bult. En mijn voorkant is zo open dat mn hele oorbel erdoorheen past. Please help me
    Out!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Las Vegas Casino & Hotel Map & Reviews - Mapyro
    The following are 과천 출장샵 known casino and resort amenities: Live Casino; Hotel Lobby; Poker Room; Hot 서귀포 출장마사지 Tub; Outdoor Pool. 출장마사지 Find the 수원 출장안마 best deal for 시흥 출장샵 the

    BeantwoordenVerwijderen