Totaal aantal pageviews

dinsdag 17 december 2013

Haar verzorgen met kokosolie

Mascha van beautygloss kwam een tijdje geleden met deze tip. Kokosolie in je haar laten trekken en het daarna wassen. Het resultaat beloofde veel goeds, daarom wilde ik dit trucje ook maar al te graag proberen. Werkt dit echt zo goed, of valt het tegen?
Een tijdje geleden kocht ik een potje 100% pure kokosolie, waar je dus eigenlijk gewoon mee kunt koken. Dit is te koop bij gezondheidswinkels of toko's. Een klein potje kost geloof ik rond de 5 euro, maar daar doe je best lang mee. Je hebt ook nog grotere potten als je dat fijner vindt. Pas wel op, je hebt namelijk meerdere soorten kokosolie met bijvoorbeeld een knoflook smaak/geur, geloof me dit wil je niet in je haren smeren haha.

De kokosolie is in het begin vrij hard, maar zodra het in aanraking komt met warmte smelt het heel snel als het ware en kan je het dus heel gemakkelijk inbrengen. Meestal trek ik eerst een badjas aan zodat ik meteen de douche in kan springen, dan wordt het geen gedoe met vlekken. Ik breng de olie alleen aan in de punten, want het wordt al snel te vet als je het ook op je hoofdhuid aanbrengt.

Als het product eenmaal in mijn haar zit laat ik het ongeveer een half uurtje intrekken, hoe langer hoe beter eigenlijk. In de douche pas ik ook alles een beetje aan, in plaats van 1 keer mijn haar wassen doe ik dit 2 keer. Puur voor de zekerheid om al het vet eruit te krijgen. Ik gebruik ook geen conditioner omdat ik de kokos al genoeg vindt. Je zou het alsnog kunnen gebruiken maar dat ligt aan je eigen voorkeur.

Mijn haar wordt super zacht van deze 'treatment'. Ik doe het ongeveer een keer per twee weken om mijn haar weer helemaal op te peppen! Echt een aanrader dus! Thanks Mascha!

Gebruiken jullie ook wel eens kokosolie in je haar en werkt het bij jou ook zo goed?

Have a glamourous day!

~Yasmine

Follow: Bloglovin & Instagram

2 opmerkingen: